Зеленський подарував Папі Франциску написану на бронежилеті ікону Мадонни, фото

00:45, 14.05.2023
Зеленський подарував Папі Франциску написану на бронежилеті ікону Мадонни, фото

Зеленський передав папі Римському картину «Втрата, 2022-58» авторства Олексія Ревіки з Мелітополя. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском в  межах офіційного візиту до Італії та Ватикану в суботу.

 

Під час зустрічі основну увагу глава держави приділив припиненню російської військової агресії та відновленню миру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента в ніч на неділю.

 

«Чіткий і реалістичний алгоритм досягнення справедливого миру викладений в українській формулі миру», – заявив Володимир Зеленський.

 

І попросив Папу Франциска всебічно сприяти реалізації формули миру, зокрема в питаннях продовольчої безпеки, звільнення полонених і депортованих осіб та відновлення справедливості.

 

 

«Оскільки війна триває на території України, мирний план може бути тільки українським», – зазначив президент і закликав Його Святість до чіткого засудження військової агресії росії проти України.

 

За його словами, не може бути рівності між жертвою та агресором.

 

Зеленський також передав папі Римському картину «Втрата, 2022-58» авторства Олексія Ревіки, який народився в нині окупованому росією Мелітополі Запорізької області.

 

Ця картина є частиною серії «Червона лінія», що ілюструє події війни, які відбуваються зараз. Кожен твір серії – це червона лінія, яку перетнула Росія. Митець написав лик Мадонни (Богородиці) на залишках бронежилету захисника України.

 

 

Тоді як Папа Франциск подарував президенту Зеленському невелику скульптуру у вигляді оливкової гілки – символу миру.

 

Окремою темою зустрічі стали злочини росії, пов’язані з викраденням і депортацією українських дітей до російської федерації. Глава Української держави закликав Ватикан приєднатися до зусиль України, спрямованих на повернення незаконно й примусово вивезених до росії, де-факто викрадених, українських дітей.

 

Володимир Зеленський запросив Папу Франциска відвідати нашу країну, щоб підтримати молитвою всіх українців, які потерпають від російського терору й борються проти зла, яке прийшло на українську землю.

 

 

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення рф Зеленський та інші українські посадовці регулярно зверталися до Папи з проханням відвідати Україну. Франциск заявляв, що готовий здійснити візит, але тільки якщо зможе поїхати до Москви, щоб посприяти миру. 

 

Нещодавно папа Франциск натякнув на участь у мирній місії — ініціативі, яку не підтвердили ні росія, ні Україна.

 

Як повідомляла «УМ», після зустрічі із Зеленським у Римі прем’єрка Італії Джорджія Мелоні заявила, що впевнена у перемозі України у війні проти росії та обіцяє повну підтримку інтеграції нашої держави до Євросоюзу.