Історичний фільм «Довбуш» Олеся Саніна вийде в прокат до Дня Незалежності

07:55, 07.05.2023
Історичний фільм «Довбуш» Олеся Саніна вийде в прокат до Дня Незалежності

Фільм «Олекса Довбуш» почали знімати у 2018 році, але його вихід неодноразово переносився (Скріншот відео)

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» режисера Олеся Саніна виходить у широкий прокат з нагоди Дня Незалежності –  24 серпня. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє FILM.UA Group. 

 

Фільм про ватажка карпатських опришків Олексу Довбуша почали знімати ще у 2018 році, його вихід неодноразово переносився і зрештою було встановлено дату травень 2022 року. Але прем'єру знов відклали – цього разу через початок повномасштабного вторгнення Росії.

 

 

«Ворог не давав нам шансу зібратися в кінозалах. Але врешті ми вирішили вийти в прокат, бо це для нас теж є ознакою, що ми не здалися і ніколи не поступимося нашою свободою. Ми зробимо все можливе щоб фільм побачили і на передовій і за кордоном. І врешті дата виходу – 24 серпня, День Незалежності України. І день, коли перестало битися палке серце Олекси Довбуша, але він, як ми вже знаємо, обманув смерть», - прокоментував режисер фільму Олесь Санін.

 

Події стрічки відбуваються у Карпатах на початку ХVIII століття. Жорстокість польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Брати Олекса та Іван Довбуші опиняються поза законом і стають опришками. Однак один прагне грошей, а другий справедливості, тож брати стають ворогами один одному.

 

 

Головні ролі у фільмі зіграли: Сергій Стрельников (Олекса Довбуш), Олексій Гнатковський (Іван Довбуш), Дар’я Плахтій (Марічка), Матеуш Косьцюкевіч (Пшелуський), Агата Бузек (Княгиня Яблуновська), Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський (опришки).

 

 

Як повідомляла УМ, трейлер українського історичного екшену «Довбуш» презентувала компанія «ProntoFilm» за підтримки Держкіно і Міністерства культури та інформаційної політики з нагоди  30-ї річниці від дня створення Збройних Сил України.