Господарський суд Києва почав розгляд позову Довженко-центру проти Держкіно

18:29, 02.05.2023
Господарський суд Києва почав розгляд позову Довженко-центру проти Держкіно

На наступному засіданні заслухають представників Міністерства культури

Сьогодні, 2 травня, відбулося перше засідання Господарського суду Києва щодо позову Довженко-центру проти Державного агенства з питань кіно. Довженко-Центр вимагає скасувати наказ про "реорганізацію" установи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Укрінформ.

 

Суд під час засідання вислухав позицію обох сторін. Згодом взяв перерву та переніс засідання на 4 травня на 12.00. На наступному засіданні заслухають представників Міністерства культури та інформаційної політики та керівника Довженко-центру Олену Гончарук.

 

Як відомо, у серпні 2022 року Державне агентство з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру, згідно з яким фільми з колекції та майно Довженко-Центру мають бути передані державній установі “Науковий центр кінематографії України”.

 

Зі структури Довженко-Центру має бути виокремлено державне підприємство “Українська анімаційна студія”, до якої будуть передані авторські права на українську анімацію, що зараз належать Центру.

 

Як повідомляла УМ, Олена Гончарук, яка перемогла на конкурсі на посаду гендиректора «Довженко-Центру», не підписало контракт з Держкіно, оскільки сторони не дійшли згоди за умовами договору.