Слава Україні! Художник Крістіан Ґуемі присвятив мурал у Києві Герою Мацієвському

12:08, 29.04.2023
Слава Україні! Художник Крістіан Ґуемі присвятив мурал у Києві Герою Мацієвському

Французький художник присвятив мурал українському Герою Олександр Мацієвський, якого розстріляли після "Слава Україні". (Фото Верховної Ради України)

У центрі Києва на одній з адміністративних будівель з’явився мурал, присвячений пам’яті Героя України Олександра Мацієвського, який створив французький художник Крістіан Ґуемі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба парламенту. 

 

Автор муралу - французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Ідея створити стінописи виникла в січні, коли делегація Ради відвідала фотовиставку робіт Ґуемі в нижній палаті французького парламенту.

 

«Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління», - прокоментував появу муралу керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.

 

 

 

 

Це не перша робота Крістіана Ґуемі в Україні. До цього він вже створив вуличні роботи у Львові, Житомирі, Києві та звільнених Бучі, Гостомелі й Ірпені Київської області.

 

Як повідомляла УМ, фасад Харківського театру музкомедії, що постраждав від ударів уламків ворожої ракети, прикрасили муралом на знак подяки ЗСУ.