Казимир Малевич визнаний українцем - музей Амстердама

13:08, 02.03.2023
Казимир Малевич визнаний  українцем - музей Амстердама

На фото Казимир Малевич, якого Амстердамський Стеделек-музей визнав українським художником

Амстердамський Стеделек-музей визнав Казимира Малевича українським художником, якого раніше вважали російським митцем.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання The Art Newspaper.

 

За словами речника музею, тепер у Стеделеку говоритимуть про Малевича, як про художника, який народився в Україні у родині польського походження. Ці дані вже змінили в текстах на стінах і на сторінках вебсайту. Також їх включать у майбутні комунікації, додав він.

 

Зауважимо, що у Стеделек-музеї зібрана найбільша колекція робіт художника поза межами колишнього СРСР. У 1958 році її придбали у спадкоємців відомого архітектора Гуго Гарінга, якому вдалось вивезти полотна з Німеччини, де їх хотіли знищити як “дегенеративне мистецтво”.

 

Стеделек-музей — художній музей у столиці Нідерландів, заснований у 1895 році. Там зберігаються твори світового мистецтва усіх стилів та напрямів.

 

Як повідомляла УМ, Музей Метрополітен у Нью-Йорку перейменував картини французького імпресіоніста Едгара Дега «Російські танцівниці» на «Танцівниці в українському вбранні»

 

Також Всесвітньо відомий музей мистецтва Метрополітен  визнав Архипа Куїнджі українським художником, таким чином відновлюючи історичну справедливість стосовно України.

 

А також українцями визнано Іллю Рєпіна та Івана Айвазовського.