«АС» – на вихід: у Києві обмалювали найбільший пам’ятник Пушкіну в Україні

11:49, 31.12.2022
«АС» – на вихід: у Києві обмалювали найбільший пам’ятник Пушкіну в Україні

В Києві втретє обмалювали найбільший в Україні пам'ятник Алєксандру Пушкіну - маркеру русского міра та імперіалізму. (Фото: Телеграм Декомунізація.Україна)

В Шевченківському районі Києва невідомі втретє за рік обмалювали пам'ятник Олександру Пушкіну.

 

Активісти вимагають знести найбільший в Україні монумент російського поета.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в соціальних мережах, зокрема, в Телеграм.

 

У столиці ще не закінчився процес дерусифікації міських об’єктів.

 

"У Києві втретє обмалювали найбільший в Україні пам'ятник Олександру Пушкіну – маркеру "русского міра" та імперіалізму", – йдеться в повідомлені.

 

На опублікованому фото можна побачити, що невідомі залишили на монументі надписи "знеси", "кат", "пам’ятка культурної експансії" та інші.

 

Варто зазначити, що в російських Telegram-каналах постійно нагодують через процес дерусифікації об’єктів на території України.

 

Нагадаємо, що в Шевченківському районі Києва у вересні невідомі активісти закликали демонтувати пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Зокрема, на постаменті з’явився надпис "Знеси мене".

 

В Одесі 28 грудня почали розбирати огорожу, поставлену навколо пам'ятника Катерині ІІ. У міськраді Одеси підтвердили початок демонтажу скандальної пам'ятки, знесення якої підтримала більшість міських депутатів.

 

Додамо, що в Чернівцях демонтували пам'ятник російському письменнику Олександру Пушкіну. Більше жодного монумента цьому поетові в обласному центрі не лишилося.

 

Як повідомляла УМ, Одеса «осиротіла»: завершено демонтаж пам’ятників Катерині ІІ та Суворову.