Папа отримав від родичів українських полонених вишиваний рушник-молитву, фото

12:38, 29.12.2022
Папа отримав від родичів українських полонених вишиваний рушник-молитву, фото

Зустріч з Папою римським вселяє надію в родичів українських полонених. (Фото: Vaticannews.)

Для Папи Франциску – матері, дружини, доньки та сестри захисників Маріуполя, що перебувають у полоні, вишили спеціальний рушник, який передали разом зі списками військовополонених й іншими символічними подарунками.

 

Як інформує УМ, про це повідомили Vaticannews.

 

«Цей рушник представляє силу та надію українських жінок». Так Ірина Скаб, співробітниця Посольства України при Святому Престолі, представила журналістам ватиканського часопису «L’Osservatore Romano» подарунок, який для Папи Франциска приготували матері, дружини, доньки та сестри українських військовополонених із маріупольського гарнізону.

 

У середу, 28 грудня 2022 р., восьмеро з них взяли участь у загальній аудієнції, під час якої вручили плід праці своїх рук Святішому Отцеві. Ініціатива покликана привернути увагу до проблем полонених.

 

  

Жінки вишили цей рушник на невибіленому понад сторічному полотні червоними та чорними нитками, зобразивши людські постаті, які тримаються за руки, назвавши його рушником-молитвою.

 

 Полотно спеціально не вибілене, щоби передати стан свого духу. «Вони не здаються, незважаючи на те, що їхні чоловіки та сини у російському полоні», – додає Ірина.

  

Разом з рушником представниці ГО «Вояцький визвіл» вручили Папі список з іменами та фотографіями полонених. Серед подарунків був також лікарський халат, декорований колючим дротом, яким символізує полонених медиків з військового госпіталя Маріуполя.

 

Не менш промовистим є ще один подарунок, який цього ранку отримав Святіший Отець. Йде мова про картину «Україна переможе», яку написав 11-річний Максим Бровченко, що має аутизм. Він походить з окупованого Бердянська, з якого був змушений втікати разом з мамою.

 

 

Хлопчик, якого називають «маленьким українським Пікассо», зобразив чоловіка та жінку що обіймаються на жовто-блакитному тлі.

 

Як повідомляла УМ, Папа переконаний: «світова війна» в Україні надовго.