150-річчя Соломії Крушельницької: у Тернополі випустили конверт і марку на честь співачки

20:09, 23.09.2022
150-річчя Соломії Крушельницької: у Тернополі  випустили конверт і марку на честь співачки

Тираж конвертів із зображенням видатної співачки — 112 екземплярів, а марки — 140

У Тернополі випустили марку та конверт, присвячені 150-річчю видатної української співачки світового рівня Соломії Крушельницької. 

 

Спецпогашення пам'ятної поштової марки і конверта відбулося у у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля».

 

Як інформує Україна молода, про це  повідомив автор ювілейної марки та конверта, художник із Тернополя Олег Кіналь.

 

«Місце для спецпогашення ми обрали не випадково. Адже саме цією вуличкою юна Соломія ходила до місцевої гімназії. На портреті-марці намагався зобразити співачку не як сценічний образ, дещо велично-холодний, а просто, як статну, прекрасну жінку, яка усміхнена, «з іскринкою» в очах, дещо втомлена, повернулася після гастролей у рідний край», - розповів Кіналь.

 

 

В урочистому погашенні двох ювілейних філателістичних новинок, що вийшли в серії «Власна марка» Укрпошти, взяли участь представники місцевої влади, громадськості, краєзнавці, музейники.

 

Як відомо, 150-річчя української співачки Соломії Крушельницької увійшло до переліку пам’ятних дат під егідою ЮНЕСКО.

 

 

Львівська національна опера, яка з 2000 року названа іменем співачки, до ювілею відомої українки готує цикл святкових подій. Серед них – гранд-концерт за участі відомого італійського диригента, а також опера, драма та балет, що присвячені співачці, й лекція-концерт, виставка, презентація книги та концерт юних музикантів.

 

 

Соломія Крушельницька, яка народилася 150 років тому на Тернопільщині, – українська оперна співачка та національна легенда, чий надзвичайний голос та неповторність акторського перевтілення підкорили серця мільйонів.

 

Як повідомляла УМ, укрпошта випустила конверт на честь 25-річчя українського тижня моди.

;