Діти з Маріуполя знімуть фільм «Мрії дітей міста Марії»

12:19, 04.09.2022
Діти з Маріуполя знімуть фільм «Мрії дітей міста Марії»

Кадри з фільму «Мрії дітей міста Марії»

Діти, які пережили жахіття окупації в Маріуполі, разом із професійними кураторами Ukrainian Film School знімають власний короткометражний фільм «Мрії дітей міста Марії». 
 
Гра в кіно допомагає дітям подолати перенесений стрес та відчути впевненість у власних силах і віру у щасливе завтра 
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться в пресрелізі Ukrainian Film School. 
 
«Учасники проєкту – діти, які вибрались з тимчасово окупованого Маріуполя. Діти, які не лише чули про війну, але й бачили її на власні очі. У нашому документальному фільмі ми хочемо поговорити про мрії. Для нас – це можливість дізнатися, про що діти мріяли раніше і якою є їхня найзаповітніша мрія зараз», – розповіла генеральна продюсерка проєкту та засновниця Ukrainian Film School, Альона Тимошенко.
 
Це вже друга «зміна» проєкту благодійних кіноканікул – першими участь у кінотаборі взяли діти з деокупованих територій на Київщині. Організатори проєкту впевнені, що, крім отриманих знань та навичок, гра в кіно допомагає дітям подолати стрес та відчути впевненість у власних силах і віру у щасливе завтра.
 
Разом з викладачами-практиками 14 учасників створюють сценарій, підбирають локації, реквізит, костюми і працюють з камерою. Герої проєкту – діти віком від 8 до 15 років.
 
 
 
«Мрії дітей міста Марії» – документальний фільм, в якому діти діляться своїми історіями та розповідають мрії.
Режисером-постановником стрічки виступив Тарас Ткаченко – куратор режисерського курсу кіношколи та автор кінохітів «Чорний ворон» та «Гніздо горлиці».
 
 
Оператором-постановником — випускник та викладач кіношколи Євгеній Васильченко («Доброволець»).
 
За офіційними даними, російські окупанти вбили в Маріуполі близько 87 тисяч людей. Прем’єра стрічки відбудеться 4 вересня.
 
Ukrainian Film School – перша українська кіношкола на базі найбільшої у Східній Європі кіностудії FILM.UA. Кіношкола виховує нове покоління працівників української кіноіндустрії. Пропонує річні навчальні програми з основних кіноспеціальностей, короткі курси та програми для дітей та підлітків.