Фільм Володимира Тихого «День українського добровольця» отримав спецвідзнаку на Sheffield Doc/Fest

08:45, 01.07.2022
Фільм Володимира Тихого «День українського добровольця» отримав спецвідзнаку на Sheffield Doc/Fest

Програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко та членкиня Відбіркової ради Docudays UA Дарія Бассель представили українське кіно на Sheffield Doc/Fest.

Повнометражний документальний фільм   «День українського добровольця», кінорежисером якого  є Володимир Тихий, привернув увагу журі з-поміж інших українських фільмів на кінофестивалі Sheffield Doc/Fest у Великій Британії і був відзначений премією. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє команда Docudays UA, що є організатором показів.
 
Фільм «День українського добровольця» розпочав кінофестивальну історію «Спеціальною відзнакою» журі в основному конкурсі Doc/Fest.
 
Стрічку показали у межах програми Sheffield DocFest Official Selection, де також була представлені роботи «Крихка памʼять» Ігоря Іванька, «Назовні» режисерки Ольги Журби та «Долаючи темряву» кінооб’єднання «Кінодопомога».
 
На фестивалі у Великій Британії було  представлено 4 фільми з національного конкурсу Docudays UA-2022: «Плай» режисерки Єви Джішіашвілі, «Між небом та горами» режисера Дмитра Грешка, «Привоз» режисерки Єви Нейман та «Нескінченність за Флоріаном» режисера Олексія Радинського. А також стрічку, яка мала стати фільмом-відкриттям 19 Docudays UA — «Терикони» режисера Тараса Томенка — та короткий метр Андрія Бондаренка та Миро Клочка «Мир та спокій», знятий протягом перших двох тижнів повномасштабної війни проти України.
 
«Гадаю, наша участь на Sheffield DocFest принесе багато позитивних результатів для наших колег — українських кінематографістів/-ок. З-поміж іншого, для української делегації Sheffield DocFest став унікальним досвідом ще й тому, що дозволив нам усім, нарешті, поспілкуватися наживо. Така взаємодія — одна з найцінніших речей, що тут відбувалися, — прокоментувала програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.
 
Вікторія Лещенко та директорка індустрійної платформи DOCU/ПРО, програмерка, членкиня Відбіркової ради Docudays UA Дарія Бассель представили українське кіно на Sheffield Doc/Fest. 
 
Нагадаємо, «День українського добровольця» розповідає, як з початком повномасштабної війни змінилось життя попспівачки, відеоінженера, історика, реставраторки, полярника та пенсіонерки.
 
«Це унікальна історія, що варта уваги, й для нас важливо, що вперше його покажуть саме на британському фестивалі, в країні, яка активно підтримує нас у боротьбі з агресором», — зазначили в Babylon’13.
 
Режисер Володимир Тихий працював над стрічкою разом із польським продюсером Камілем Рутковскі та командою Black Photon.
 
Sheffield Doc/Fest — найбільший документальний кінофестиваль у Великій Британії. Цього року команда фестивалю на знак солідарності з Україною обрала спеціальний фокус — Password: Palianytsia.
 
Як повідомляла УМ, у Лос-Анджелесі українська кінострічка «Чому я живий» режисера Вілена Новака  здобула Золоту відзнаку фестивалю HOLLYWOOD GOLD AWARDS.