Євробачення: гурт «Калуш» зустріли у Турині із синьо-жовтими стрічками

07:19, 04.05.2022
Євробачення: гурт «Калуш» зустріли у Турині із синьо-жовтими стрічками

Кадри з першої репетиції гурту «Калуш» у Турині. (Фото з відкритих джерел)

Гурт Kalush Orchestra уже прибув до італійського Турина, де представлятиме Україну на «Євробаченні-2022».
 
Українська делегація прибула однією  із перших, оскільки колектив виступає на початку першого півфіналу, 10 травня.
 
На знак підтримки учасники  «Євробачення» зустріли українців із синьо-жовтими стрічками.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомила голова української делегації Оксана  Скибінська ефірі "Суспільного".
 
Гурт уже провів першу репетицію на арені Pala Olimpico, а також познайомився з рештою учасників пісенного конкурсу. Музиканти продемонстрували нові костюми та візуальне оформлення номера - динамічні світлові та відеоефекти у синьо-жовтому та оранжевому кольорах, а також елементи національного орнаменту. 4 травня представники України проведуть другу репетицію.
 
За словами Оксани Скибінської, всі учасники "Євробачення" дуже підтримують Україну.
 
«Багато хто підходить, спілкується, висловлює підтримку Україні, люди пов'язують жовто-блакитні стрічки на підтримку України»,- розповіла вона.
 
За тиждень до півфіналів букмекери оновили прогноз і передбачають перемогу українському представникові з ймовірністю 41%.
 
Як відомо, перший півфінал "Євробачення" відбудеться уже 10 травня. Однак, росіяни не зможуть взяти участь в голосуванні : організатори "Євробачення 2022" позбавили їх такого права.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву виконавчого продюсера Клавдіо Фазуло.
 
«Голосування під час змагання можливе лише з країн, які у ньому беруть участь. Росія, не беручи участі у заході, не може голосувати зі своєї території»,– заявив Фазуло.
 
Відомо, що ще у лютому організатори конкурсу прийняли рішення виключили Росію з-поміж країн-учасниць. Вони пояснили це тим, що «на тлі безпрецедентної кризи в Україні включення російських кандидатів цього року завдасть шкоди репутації конкурсу».
 
За словами продюсерки Сімони Мартореллі, виключення Росії повʼязано з "цінностями, на яких заснований конкурс".
 
"Це було складне рішення, але це не означає, що ця ситуація не може бути переглянути у майбутньому", – повідомила Мартореллі на пресконференції для міжнародних журналістів.
 
 
 
 
На тлі заяви про відсторонення Росії від участі в Євробаченні, перший заступник голови комітету Держдуми з питань культури Денис Майданов запропонував замінити "Євробачення" конкурсом народних виконавців "МиР".
 
"Євробачення" пройде в італійському Турині з 10 по 14 травня. Україну представлятиме гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Вони виступатимуть уже в першому півфіналі під номером 6.
 
Як повідомляла УМ, український  гурт Kalush Orchestra вирішив підтримати Україну своїм виступом та виступити на Євробаченні на сцені в Турині, а не онлайн. При цьому, для збору коштів Збройним силам України музиканти планують вирушити перед пісенним конкурсом у гастрольний тур країнами Європи.
 
Читайте також: гурт  Kalush Orchestrа, щоб додати наснаги та віри у перемогу жителям Ірпеня, виступив у центрі звільненого міста.