Авто для військових: доброчинний транспорт приїхав до «Бандераса»-Шульги і побратимів

21:52, 02.04.2022
Авто для військових: доброчинний транспорт приїхав до «Бандераса»-Шульги і побратимів

Лише за 10 днів зібрав кошти на «залізного коня» для побратимів актор Олег Шульга (на фото зверху). (Коллаж автора)

Українським військовим в умовах  війни важливо бути «на колесах». Оскільки  техніка ще й періодично виходить із ладу, то зрозуміло, що надійний  автотранспорт – постійна необхідність і потреба.

 

Лише за 10 днів  зібрав кошти на «залізного коня» для побратимів актор Олег Шульга.

 

Виконавець головних ролей у художніх фільмах «Позивний Бандерас», «Червоний» та «Із зав’язаними очима» добровольцем пішов в АТО ще 2014 року.

 

Від початку повномасштабної війни росії проти України 24 лютого 2022 року Олег Шульга -  знову  в лавах Збройних Сил України.

 

Він, за основним місцем роботи -  актор Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо», 23 березня написав:

 

««Я і мій підрозділ, завдяки прекрасним помічникам і рідному начальству, маємо багато чудових речей: зброю, засоби зв'язку, планшети, квадрокоптери - набір зрозумілий. Зараз іще одні друзі поїхали в Польщу по машини і одна з них буде для нас. Це буде новий рівень свободи творчості. Бо як же без творчого підходу?».

 

Виконавець ролі «Бандераса» повідомив, що загальна необхідна сума  для того, щоби приїхала до них у підрозділ машина, -  161 000 грн.

 

А вже першого квітневого дня Олег Шульга прозвітував: «Зупиняю збір коштів на автомобіль. Ось він є. Дякую Юлій Морозов  (засновник Об’єднання відповідальних громадян – ред.) і його команда! Без вашої допомоги ми би такого не організували. І ще дужче дякую усім друзям знайомим і незнайомим, хто вклав часточку від себе».

 

«Якби ж це було можливо - перезнайомити вас всіх! Щоб кожен знав, що він не один, що нас багато, що ми разом одночасно робимо спільну справу!» - написав Олег Шульга у фейсбуці.

 

 До речі, автомобіль -  це не єдина допомога, яку залучив у свій військовий підрозділ  42-річний актор. Любомирі Яценті та Ірині Стрільбицькій  дякував не  за подарунок, а за можливість вижити. Бо її забезпечують  передані 60 повністю укомплектованих індивідуальних аптечок і три ящики перев'язувальних матеріалів.

 

А Оксана з Лос-Анджелесу та Юлія з Польщі - обидві полтавчанки надіслали українським захисникам рації.

 

Мова про доброчинну допомогу окремій піхотній 60-ій бригаді. Вона робить основну роботу зі звільнення сіл і містечок Херсонської області, що межують з Криворізьким районом.

 

Тим часом Національна спілка журналістів України повідомила про те, що Литовський клуб журналістів (LJA) передав нашим захисникам  33 автомобілі (нижні фото колажу). Акція так і називається «Подаруй автомобіль Україні». До неї доєдналися і бізнес, і автоспорт. 

 

«Тільки за перший тиждень кампанії нам запропонували стільки машин, що ми відбирали кращі тринадцять за допомогою членів клубу», – цитує НСЖУ президента Литовського клубу журналістів Валдаса Валюкявічуса.

 

У рамках цієї акції гонщик Аурімас Онушкявічюс, який має власний транспортний бізнес, запропонував  безкоштовно перевезти автомобілі, призначені для боротьби з агресором в Україні.

 

 «Ми також можемо радіти, що наше повідомлення дійшло до фінських ЗМІ, тому до нас дзвонять не лише литовці, а й фіни, які хочуть подарувати українцям свої автомобілі», – сказав Валдас Валюкявічус.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерв'ю "УМ" із зіркою фільму "Позивний "Бандерас" Олегом Шульгою