Український фільм «Стоп-Земля» зібрав за два вікенди понад 2,7 млн грн

21:01, 01.02.2022
Український фільм «Стоп-Земля» зібрав за два вікенди понад 2,7 млн грн

"Стоп-Земля" здобула нагороди Берлінського та Одеського кінофестивалів (facebook.com/stop.zemlia)

Фільм української режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» зібрав за два вікенди понад 2,7 млн грн. Стрічка вийшла у прокат 20 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

 

"Стоп-Земля" здобула нагороди Берлінського та Одеського кінофестивалів, а також стала тріумфатором 4-ї Національної премії кінокритиків "Кіноколо".

 

«Бокс-офіс картини наразі становить понад 2,7 млн грн», - зазначається у повідомленні.

 

Головна героїня - 16-річна Маша, яка вчиться у звичайній київській школі в 11-му класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, по-своєму переживаючи напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів, вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, що якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

 

Головні ролі у стрічці виконали непрофесійні актори-підлітки, з якими режисерка та команда в процесі підготовки до зйомок працювали в акторській лабораторії – Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Фільмування відбувалося в Києві та Київській області.

 

 

Окрім цього, стрічка стала доступною для людей із порушенням зору – в будь-якому українському кінотеатрі, за допомогою безкоштовного застосунку Earcatch зі звукоописом фільму від агенції "Доступне кіно" громадської організації "Боротьба за права".

 

Продюсери фільму - Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво — "ЕССЕ Продакшн Хаус" за підтримки Державного агентства з питань кіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія "Артхаус Трафік".

 

Як раніше повідомляла «УМ», українські фільми про війну на Донбасі – «Клондайк» і «Будинок зі скалок» отримали  дві нагороди національного американського кінофестивалю незалежного кіно  Sundance  в суботу.