Українка Таня Муіньо номінована на «Ґреммі»

11:12, 24.11.2021
Українка Таня Муіньо номінована на «Ґреммі»

Серед номінантів і українська режисерка Таня Муіньо (Фото з інстаграму української режисерки)

Національна академія мистецтва та науки звукозапису США оголосила список номінантів на 64-у премію «Ґреммі» 2022 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті премії.

 

Найбільшу кількість номінацій отримав джазовий музикант Джон Батіст — одразу 11. Серед попвиконавців на 8 статуеток претендують Джастін Бібер, Doja Cat та H.E.R, на 7 — Біллі Айліш та Олівія Родріго.

 

Також у трьох номінаціях на «Ґреммі» висунули репера Jay-Z. Як зазначає Variety, це збільшило кількість його номінацій на цю премію до 83, що стало новим рекордом «Ґреммі». Церемонія вручення нагород запланована на 31 січня.

 

Серед номінантів і українська режисерка Таня Муіньо. Одну з найпрестижніших нагород у сучасній музиці вона може отримати в номінації "Найкраще відео" за видовищний кліп MONTERO, який зняла для репера Lil Nas X.

 

На перемогу вона претендує з американським репером Lil Nas X. У березні цього року він випустив диявольський кліп на пісню MONTERO (Call Me By Your Name), який набрав 395 мільйонів переглядів на ютубі.

 

Загалом статуетки вручать у 86 номінаціях.

 

Імена переможців Греммі-2022 світ дізнається 31 січня 2022 року на грандіозній церемонії в Стейплс-центрі, що в Лос-Анджелесі.

 

Як повідомляла УМ, американська Національна академія мистецтва і науки звукозапису (NARAS) у камерній обстановці провела 63-тю церемонію вручення музичної премії «Греммі».