День Незалежності Польщі відзначають концертом у Чернівцях

07:49, 11.11.2021
День Незалежності Польщі відзначають концертом у Чернівцях

Скрипаль Марко Комонько та диригент Роман Ревакович. (Фото надані агенцією UKR Artists)

На сцені Чернівецької філармонії в рамках офіційного відкриття міжнародного музичного фестивалю «Буковинський листопад» відбудеться концерт  «Польська музика в Україні».

 

Цей концерт  є частиною однойменного масштабного проєкту варшавської Фундації Pro Musica Viva та головної концертної агенції в Україні в галузі класичної музики UKR Artists.

 

Його мета незмінна за багато років співпраці  – розбудова музичних взаємин між дружніми Польщею та Україною.

 

День для цієї музичної події  обраний не випадково. 11 листопада Польща святкує свій День Незалежності.

 

У концерті у Чернівцях виступатимуть заслужені артисти України -  піаністка Анна Сагалова з Харкова та один з найвідоміших скрипалів, соліст Львівської національної філармонії Марко Комонько. Під орудою відомого польського диригента Романа Реваковича гратиме симфонічний оркестр Чернівецької філармонії.

 

У програмі концерту прозвучать твори відомих польських композиторів. Гратимуть  Перший фортепіанний концерт Фридерика Шопена, віртуозний Скрипковий концерт Мечислава Карловича та знамениту Увертюру до опери «Галька» класика польської музики Станіслава Монюшка.

 

Загалом, за винятком Чернівців, проєкт «Польська музика в Україні» реалізують цього року на сході України. Протягом жовтня концерти прозвучали у Харкові та Дніпрі, а завершиться концертний тур 3 грудня у Маріуполі.

 

Проєкт дофінансовано з коштів Міністерства культури, національної спадщини та спорту Республіки Польща з Фонду промоції культури.