Український фільм «Якщо було завтра» отримав відзнаку в Іспанії

14:40, 12.01.2021
Український фільм «Якщо було завтра» отримав відзнаку в Іспанії

Стрічка "Якщо було завтра" стала лауреатом іспанського кінофестивалю у номінації "Найкращий короткометражний фільм".

В Іспанії відбувся міжнародний кінофестиваль Barcelona International Film Festival. За його результатами, премію здобула українська стрічка "Якщо було завтра" режисерки Анастасії Євченко.


Стрічка "Якщо було завтра" стала лауреатом іспанського кінофестивалю у номінації "Найкращий короткометражний фільм".

 

Як інформує УМ, про це повідомили автори проєкту у фейсбуці, які поширили відео оголошення результатів Barcelona International Film Festival. На кадрах можна побачити режисерку стрічки Анастасію Євченко, яка не стримувала захвату від перемоги.

 

"Ми знову це зробили. Номінація "Найкращий короткометражний фільм" на кінофестивалі Barcelona International Film Festival – наша перша нагорода 2021 року! Ми дуже горді та вдячні отримати цю відзнаку!" – написали представники фільму у дописі.

 

До слова, організатори Barcelona International Film Festival врахували карантинні вимоги та провели захід у віртуальному форматі. Розгляд і показ фільмів відбулися з 4 до 8 січня в Барселоні.

 



Короткометражний ігровий фільм став дебютним у творчості 22-річної режисерки Анастасії Євченко. "Якщо було завтра" порушує теми війни, людських цінностей та любові, тому й привертає увагу глядачів з перших хвилин. Головні ролі у стрічці виконали Вікторія Левченко й Олексій Олексюк.

 

 

Фільм вже презентували на майже всіх континентах. Зокрема, "Якщо буде завтра" переглянули на кінофестивалях в Італії, Великобританії, Швейцарії, Франції, США, Україні, Бельгії та Іспанії, звідки стрічки привезла 34 нагороди.

 

Як повідомляла УМ, ввілейний 20-й фестиваль «Нове британське кіно» цьогоріч стартував 8 січня і проходить онлайн.