Фільм просто неба: на Потомкінських сходах показали стрічку Одеського кінофестивалю

14:06, 03.10.2020
Фільм просто неба: на Потомкінських сходах показали стрічку Одеського кінофестивалю

В Одесі відбувся єдиний показ фільму офлайн у межах ОМКФ

 
Німецьку стрічку "Голем" показали просто неба на Потомькінських сходах, це єдина офлайн подія Одеського міжнародного кінофестивалю.
 
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
На величезному екрані організатори фестивалю вирішили транслювали німецьку німу кінострічку "Голем".
 
 
 
 
 
 
Її зняли ще у 1920-му року. Музику з фільму грав оркестр. Решта конкурсної програми кінофестивалю минула у дистанційному режимі.
 
Переглядали фільми та оцінювали їх на спецільно розробленму сайті. Переможців обіцяють оголосити вже сьогодні. 
 
 
У межах ОМКФ також демонструються фільми програми "Одеські незалежні: вільне кіно 1990-х" – постперебудовне авторське кіно. У межах програми у Центрі Довженка в Києві транслювали стрічку "Пустеля" Михайла Каца.
 
"Пустеля" – чергова спроба переповісти історію життя Ісуса Христа, його взаємин з Юдою та владою через призму новозавітних апокрифів та оповідань Леоніда Андреєва "Іуда Іскаріот" і "Єлізар". За біблійними мотивами проступають паралелі з життя занепадаючого СРСР, в якому панує відчуття розгубленості, невизначеності та повної дезорієнтації. Більшість ролей у фільмі виконали непрофесійні актори.
 
 
Сьогодні відбудеться урочисте закриття 11-го ОМКФ із найочікуванішою подією – нагородженням переможців. Однак, передивитися фільми Національного та Міжнародного конкурсів можна буде на додатковому тижні ОМКФ – з 4 до 11 жовтня.