Фільм «Номери» за п’єсою Сенцова вийде в прокат у листопаді

16:26, 03.09.2020
Фільм «Номери» за п’єсою Сенцова вийде в прокат у листопаді

Фільм «Номери» за однойменною п’єсою колишнього політв’язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова виходить у широкий прокат.

Фільм «Номери» за однойменною п’єсою колишнього політв’язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова виходить у широкий прокат 19 листопада.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

 

Текст п’єси «Номери», яка лежить в основі фільму, був написаний Олегом Сенцовим ще до ув’язнення, у 2011 році. У 2018 році був поставлений спектакль, над яким працювала режисер-постановник Тамара Трунова.

 

Над фільмом «Номери» працював тандем двох режисерів – Олега Сенцова, який під час роботи над фільмом перебував у російській колонії, і Ахтема Сеітаблаєва, який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсером фільму Ганною Паленчук. Робочий процес Сенцов та Сеітаблаєв обговорювали у листах, яких, за словами Поленчук, було більше сотні.

 

Як повідомляла УМ, прем’єра фільму відбулася у рамках спеціальної програми 70-го Берлінського кінофестивалю у лютому цього року.

 

Картина є копродукцією України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.є

 

Серед виконавців ролей — Олександр Ярема, Віктор Жданов, Денис Роднянський. Пластично-музичну стилістику стрічки створювали сербський композитор Мілош Єліч, який, зокрема, готував аранжування відомих пісень «Океану Ельзи», та українська хореограф-постановник Олена Шоптенко.