Концерт у Кремлі транслюватиме канал «112 Україна» 22 червня

15:26, 22.06.2020
Концерт у Кремлі транслюватиме канал «112 Україна» 22 червня

Анонс концерту «Напередодні переможної весни» розміщений на сайті каналу "112 Україна".

Телеканал «112 Україна», що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку, запланував трансляцію концерту народної артистки Грузії та Росії Тамари Гвердцителі у Кремлі до Дня вшанування пам'яті жертв війни 22 червня.

 

Телеканал не спинив той факт, що у концерті беруть участь і низка російських артистів, які внесені до «чорного списку» в Україні.

 

Як інформує «Україна молода», анонс концерту «Напередодні переможної весни» розміщений на сайті каналу.

 

Як зазначається, крім Гвердцителі у концерті у Кремлі візьмуть участь «інші зірки естради, що представляють, зокрема, Грузію і Білорусь».

 

Водночас як пише «Детектор Медіа», на каналі в YouTube Гвердцителі є відеозапис цього концерту, який відбувся у російському Кремлі до Дня перемоги 9 травня 2020 року. Там також є й перелік цих «інших зірок».

 

Більшість з цих артистів — росіяни, зокрема й ті, що внесені до списку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України: Лев Лещенко, Стас П'єха, Олександр Розенбаум, Сергій Трофімов, Олег Газманов, Микола Басков, Олена Ваєнга, Діана Арбеніна, БІ-2, Кубанський козачий хор та інші.

 

Багато з них підтримали російську військову агресію проти України в 2014 році.

 

 

Серед іншого, у студії каналу «112 Україна» мають намір "обговорити питання історичної пам'яті, нинішньої політики держави" і "небезпеку будь-яких спроб переписати історію"

 

Нагадаємо, раніше Нацрада мала позапланово перевірити канал «112 Україна» через російський мультфільм з забороненим актором.

 

26 вересня 2019 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовилася продовжувати цифрову ліцензію телеканалу «112 Україна». Попри рішення Нацради, телеканал заявив, що буде продовжувати роботу.

 

Також телеканал назвав дії Нацради «незаконними», а саму Нацраду — «нелегітимним органом влади».

 

Близько року тому «112 Україна» анонсував показ пропагандистського фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України". Незабаром після цього невідомий вистрілив в фасад будівлі каналу з гранатомета. Канал після інциденту відмовився від ідеї показу такого фільму.

 

Зазначимо, що 22 червня в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. У цей день в 1941 році нацистська Німеччина почала війну проти Радянського Союзу.