Білий дім закликає Конгрес схвалити допомогу Україні

10:55, 30.03.2024
Білий дім закликає Конгрес схвалити допомогу Україні

У Вашингтоні триває політична криза. (facebook.com/WhiteHouse)

У Адміністрації Байдена вкотре закликають Палату представників Конгресу США схвалити допомогу Україні, яка забезпечить постачання до Києва нових засобів ППО.

 

Цей заклик пролунав на тлі російських атак на українську енергосистему в отанні дні.

 

Як інформує Україна молода, дану позицію озвучила в офіційній заяві речниця Ради нацбезпеки Едрієн Вотсон, передає Білий дім в суботу.

 

В заяві нагадують, що в ніч проти п’ятниці росія здійснила одну з найбільших повітряних атак на енергосистему України з початку війни, позбавивши багатьох людей по всій країні тепла, води та електроенергії у все ще холодні дні ранньої весни.

 

"Ці бомбардування – частина серії російських атак на критично важливу інфраструктуру України – є жахливим нагадуванням про зусилля Володимира Путіна зламати дух українського народу і занурити його в темряву", – заявила пані Вотсон.

 

За її словами, щоб допомогти Україні захиститися від цих постійних атак, потрібно, щоб Палата представників Конгресу США ухвалила двопартійний додатковий законопроєкт про національну безпеку, "щоб ми могли надіслати Україні більше засобів протиповітряної оборони".

 

"Потреба України є нагальною, і ми не можемо дозволити собі подальших затримок", – наголосила речниця Ради нацбезпеки.

 

Раніше президент Володимир Зеленський вкотре закликав Конгрес США якнайшвидше схвалити додаткове фінансування на допомогу Україні, пояснивши, що від цього залежать її можливості на полі бою.

 

Нагадаємо, схвалення Конгресом США понад 60 мільярдів доларів допомоги для України наразі блокують республіканці в Палаті представників. Білий дім неодноразово застерігав, що це суттєво шкодить військовим зусиллям Києва на полі бою.

 

Як повідомляла "УМ", днями президент США Байден підписав бюджет обсягом 1,2 трильйона доларів та закликав Палату представників нарешті ухвалити закон про додаткове фінансування для України, Ізраїлю й Тайваню.