Данія анонсує новий пакет військової допомоги Україні на 300 млн євро

17:32, 12.03.2024
Данія анонсує новий пакет військової допомоги Україні на 300 млн євро

Новий пакет військової допомоги Данії для України став 16-м за два роки. (fmn.dk)

Міноборони Данії анонсувало надання Україні нового пакету військової допомоги на суму близько 2,3 млрд данських крон (308,4 млн євро) вже найближчим часом.

 

Пакет включає співфінансування артилерійських систем "Цезар", мінометів та боєприпасів, які так необхідні ЗСУ на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні Міноборони Данії у вівторок.

 

«Артилерійські гармати Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєприпаси до них. Це частина того, що Данія співфінансує у межах останнього пакету пожертвувань Україні», - офіційно наголосили у Копенгагені.

 

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен додає: «Артилерійські та мінометні системи дуже затребувані Україною. Пожертви зроблені у співпраці з нашими союзниками і надсилають важливий сигнал про те, що ми підтримуємо Україну на широкому фронті».

 

Міноборони Данії нагадує, що оголошений сьогодні пакет військової допомоги Україні став 16-м та «має вартість близько 2,3 мільярда крон».

 

«Гроші, серед іншого, співфінансують артилерійські гармати Caesar у співпраці з Францією та 155-мм артилерійські снаряди у співпраці з Естонією та Чехією», - сказано у повідомленні.

 

У свою чергу міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив:

 

«Цим пакетом пожертв ми показуємо Україні та нашим європейським союзникам, що Данія має бажання та здатність продовжувати нашу підтримку України стільки, скільки необхідно. Я сподіваюся, що більше країн наслідуватимуть цей приклад і зроблять свій внесок у реалізацію цих можливостей якнайшвидше».

 

«16-м пакетом пожертв ми підкреслюємо, що ми з Україною надовго. Їхня боротьба за свободу – це також боротьба Європи, і ми не можемо дозволити собі підвести українців зараз. Ми повинні і мусимо продовжувати нашу підтримку, яка є абсолютно вирішальною для результату війни», - акцентує міністр оборони Поульсен.

 

Як повідомляла "УМ", днями Норвегія долучилася до коаліції з протиповітряної оборони України від російських літаків і ракет.