Україна перехопила ініціативу в Чорному морі - ВМС ЗСУ

12:06, 09.03.2024
Україна перехопила ініціативу в Чорному морі - ВМС ЗСУ

Корвет «Іван Мазепа» має стати майбутнім флагманом ВМС України. (Фото Офісу президента)

Україна встановлює свої умови ведення бойових дій у Чорному морі станом на сьогодні.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері Еспресо в суботу.

 

"Сьогодні досить складно прогнозувати, що нас очікує в поточному році. Оскільки не слід списувати з рахунків наявний корабельний склад ворожого Чорноморського флоту.

 

Ворог адаптується до нових викликів й реагує на них. Відповідно планувати нові операції зі знищення ворожого флоту нам доводиться планувати більш детально та злагоджено", - пояснив пан Плетенчук.

 

За його словами, сьогодні Україна змогла перехопити ініціативу в Чорному морі.

 

"Загалом, можемо говорити про позитивну тенденцію наших дій у Чорному морі. Зокрема, можна констатувати, що ініціатива сьогодні на нашому боці. У цій справі ініціатива багато важить, оскільки зʼявляєтьсяможливістьнавʼязуватисвоїумовиведеннябойовихдій.

 

Станом на зараз у нас це виходить, але ми маємо працювати й надалі. Оскільки, за словами командувача ВМС ЗСУ, кожне судно під військовим прапором у Чорному морі для нас є законною ціллю", - додав Плетенчук.

 

Цікаво, що напередодні президент Зеленський відвідав суднобудівні верфі в Туреччині, де споруджують корвети для Військово-Морських сил ЗСУ. Глава держави ознайомився зі ступенем готовності та оснащенням корвета «Іван Мазепа», його технічними характеристиками та можливостями.

 

 

Цей протичовновий корвет типу Ada має стати майбутнім флагманом ВМС України, передає Офіс президента

 

Корвети типу Ada є сучасними кораблями прибережної зони, які мають можливості протичовнових операцій та патрулювання у відкритому морі з широким використанням у конструкції принципів стелс-технології. Концепція конструкції та бойового застосування корвета типу Ada подібна до концепції літоральних кораблів типу Freedom, розроблених компанією Lockheed Martin для ВМС США. Корвети типу Ada мають потужніше озброєння, потужніші радарні та сонарні системи.

 

Як повідомляла «УМ», Військово-Морські сили ЗСУ не фіксують присутність російських кораблів у Чорному морі вже четверту добу поспіль.