Уряд планує збільшити оборонний сектор у шість разів

16:32, 25.02.2024
Уряд планує збільшити оборонний сектор у шість разів

Урядовці під час форуму «Україна. Рік 2024». (Фото Міноборони України)

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін обіцяє, що український оборонний сектор збільшиться у шість разів у 2024 році.

 

Як інформує країна молода, про це Камишін повідомив на форумі «Україна. рік 2024» в неділю.

 

За його словами, загалом в Україні працюють 500 військово-промислових підприємств.

При цьому, 100 з них є державними, а ще 400 - приватними.

 

Кількість працівників оборонного сектору становить близько 300 тис людей.

 

"Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік. Наші спроможності за 2023 рік ще в шість разів більші за минулий рік. Ми маємо близько половини цих спроможностей законтрактованими на 2024 рік. Працюємо разом з Міністерством оборони, Силами оборони на подальшу контрактацію", - заявив міністр.

 

Окрім цього, урядовець стверджує, що за 2023 рік Україна «сильно наростила» виробництво боєприпасів. Зокрема, кількість вироблених мінометних боєприпасів збільшилась у 48 разів, виробництво артилерійських снарядів - у 2,8 рази.

 

Пан Камишін також зазначив, що  важливою ціллю на 2024 рік є зменшення ціни виробництва зброї, наприклад ціна ефективного використання FPV-дрона має становити 1 тисячу доларів.

 

Також, українська промисловість у 2024 році буде налаштована на виготовлення значно більшої кількості роботизованих наземних дронів.

 

"Минулого року ми побачили в масштабному ділі повітряні та морські дрони, 2024 буде роком, коли ми побачимо їх на землі", - зазначив міністр.

 

Водночас віцепремʼєр-міністрцифровоїтрансформаціїМихайлоФедоровпід час своо виступу на форумі підтвердивреальність цілі, якуранішепоставив перед урядом  президент Володимир Зеленський: мовляв, Україна має плани і можливості виробити понад 1 мільйон дронів у 2024 році.

 

За даними Федорова, над цією метою в Україні вже працюють 200 компаній з виробництва бпла.

 

Як повідомляла "УМ", 25 лютого Зеленський планував провести конференцію військово-політичного керівництва

 

Нагадаємо, основні теми форуму «Україна. Рік 2024» — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу тощо.