Вихваляння путіна фермерами шкодить репутації країни – МЗС Польщі

15:44, 21.02.2024
Вихваляння путіна фермерами шкодить репутації країни – МЗС Польщі

Польська поліція відкрила провадження проти протестувальника за плакат із закликом до путіна "навести порядок в Україні". (East News)

МЗС Польщі заявляє, що окремі польські протестувальники діють під впливом російських агентів і їхні вчинки шкодять репутації країни.

 

Тим самим дипломати відреагували через добу на дії фермера, який під час протесту 20 лютого вивісив плакат зі закликом до путіна "навести порядок в Україні".

 

Як інформує Україна молода, таку заяву для преси зробив речник МЗС Польщі Павел Вронський, передає RMF24 в середу.

 

Дипломат закликає протестувальників дистанціюватися від подібних осіб.

 

"МЗС з найвищим занепокоєнням відзначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють владіміра путіна і війну, яку він продовжує вести", - наголосив пан Вронський.

 

 

За його словами, подібні вчинки шкодять репутації Польщі, яка серед перших почала допомагати Україні та прийняла українців, які рятувались від війни, а також дискредитує самих організаторів протестів.

 

"Ми переконані, що це спроба "захопити" протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати й вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї й подібних дій", - наголосив речник.

 

Він також зауважив, що "теперішнє становище польських фермерів – це результат агресії путіна проти України й наслідків цього для глобальної економіки, а не те що українці захищаються від агресії".

 

На його думку, інцидент є шокуючим і дискредитує протести. Адже ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню суперечки з Україною. Єдиний, хто виграє від цього – російський диктатор путін.

 

Пан Вронський додав, що не важливо, чи проросійські гасла з’явилися через реальних агентів росії, чи через "корисних ідіотів".

 

Зауважимо, що польська поліція відкрила провадження за розпалювання ворожнечі проти протестувальника, який вивісив плакат із закликом до путіна "навести порядок в Україні", а також у Брюсселі та у польському уряді.

 

Глава МВС Польщі Марчін Кервінський зазначив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

 

Як повідомляла «УМ, 20 лютого українські перевізники розпочали дзеркальну акцію протесту на трьох міжнародних пропускних пунктах на кордоні з Польщею – «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині» у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками.