Умєров обіцяє автоматизувати логістику та масштабувати роботу системи SAP

11:31, 13.01.2024
Умєров обіцяє автоматизувати логістику та масштабувати роботу системи SAP

Презентація автоматизованої системи управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) у війську. (Фото Міноборони України)

Міністр оборони Рустем Умєров наголошує, що кожну одиницю техніки та озброєння, кожну деталь, кожну пару взуття, закуплену для нашого війська або надану міжнародними партнерами, має бути обліковано, впорядковано, збережено належним чином і швидко передано туди, де є потреба, аби працювати на перемогу.

 

Як інформує Україна молода, про це Рустем Умєров написав у соцмережах у суботу.

 

«Ми зробили важливий крок. Презентували перший етап впровадження автоматизованої системи управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) у війську.

 

Ефективність матеріально-технічного забезпечення, продуманість логічничних процесів має вирішальне значення у протистоянні російській агресії. Нова система також допомагає нам бачити конкретні потреби підрозділів і швидко забезпечувати їх», - стверджує глава Міноборони.

 

За його словами, зараз система повністю працює в одному з наших центрів забезпечення оперативного рівня, що охоплює багато військових частин.

 

Пан Умєров також подякував нашим партнерам за підтримку у впровадженні системи – зокрема Сполученим Штатам Америки, які колись дали старт цьому процесу, та Німеччині, яка надає нам більше ліцензій для програмного забезпечення SAP.

 

«Очікуємо на подальшу підтримку із забезпечення інфраструктури та масштабування роботи системи. Паралельно разом з Генеральним штабом ЗСУ працюємо над подальшою автоматизацією логістичних процесів. Вдячний за ефективну співпрацю Генеральному штабу, Міністерству цифрової трансформації та Командуванню сил логістики», - констатував міністр.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Україна і США узгодили План спільних фізичних перевірок наданого американськими партнерами озброєння.