Міноборони Британії обіцяє Україні сотні зенітних ракет після масованої атаки

19:53, 29.12.2023
Міноборони Британії обіцяє Україні сотні зенітних ракет після масованої атаки

Грант Шапс (праворуч) запевнив, що Велика Британія залишається абсолютно відданою підтримці України. (twitter.com/grantshapps)

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс анонсував надання Україні сотень зенітних ракет для британських систем протиповітряної оборони.

 

Сталося це після масованого російського обстрілу України в ніч проти п’ятниці, 29 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це Грант Шаппс повідомив у Twitter (X).

 

За його словами, остання хвиля ударів рф є "відчайдушною і марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників" і напередодні приниження путіна через початок третього року його "триденної війни".

 

"Ми продовжуємо стояти на захисті України. Саме тому сьогодні ми відправляємо сотні зенітних ракет для поповнення британських систем протиповітряної оборони, здатних з неймовірною точністю збивати російські безпілотники і ракети", – оголосив британський міністр.

 

Пан Шаппс наголосив, що путін помиляється, "сподіваючись, що йому вдасться вирвати перемогу з пащі поразки".

 

"Підрив Україною російського Чорноморського флоту довів, що Україна все ще бореться за перемогу в цій боротьбі. І сьогоднішній пакет протиповітряної оборони надсилає беззаперечний сигнал на тлі російського варварства про те, що Велика Британія залишається абсолютно відданою підтримці України", – додав лава британського міноборони.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч проти 29 грудня росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста.

 

Обстріл засудила низка європейських країн.

 

Загалом в Україні внаслідок ранкового масованого обстрілу 26 загиблих, більше 120 людей поранено.  Зокрема, у Львові загинув відомий український баскетболіст та тренер Bіктор Кобзистий.