ЗСУ катастрофічно бракує боєприпасів на Таврійському напрямку – Тарнавський

10:42, 28.12.2023
ЗСУ катастрофічно бракує боєприпасів на Таврійському напрямку – Тарнавський

Генерал Тарнавський вважає, що наступний рік може бути важчим. (Фото з відкритих джерел)

Збройним Силам України на Таврійському напрямку бракує боєприпасів різних видів і майже всіх номенклатур.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв’ю ВBC Україна заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Таврія” Олександр Тарнавський.

 

“Сьогодні велика проблема – це боєприпаси різних видів і майже всіх номенклатур. Гостро стоїть питання щодо боєприпасів для артилерійських систем 122 і 152 міліметрів. Хочу також звернути увагу на те, що противник, знаючи наші можливості щодо дальності ураження, розмістив свої артилерійські підрозділи на критичній відстані – там, де ми не можемо впливати на його дії.

 

Дуже швидко він розвиває засоби радіоелектронної боротьби, що унеможливлює застосування нами високоточної зброї на великій дальності. Тобто ми сьогодні маємо проблеми в наведенні далекобійних боєприпасів під час ведення контрбатарейної боротьби”, – сказав генерал.

 

Окремо він зазначив, що для боротьби з повітряним противником актуальним питанням є постачання зенітних ракетних комплексів типу Stormer, Avenger, Stinger.

 

“Тобто якщо є навіть невелика перевага в повітрі – це вже перевага противника над наземним компонентом. А в умовах значного збільшення застосування противником безпілотних літальних апаратів – зокрема FPV-дронів – є необхідність у забезпеченні наших підрозділів засобами радіоелектронної боротьби.

 

Ми застосовуємо – вони протидіють засобами РЕБ. Вони застосовують – ми протидіємо. Тому в нас є в цьому напрямку проблеми”, – пояснив Тарнавський.

 

Генерал наголосив, що для продовження наступальних штурмових дій хотілося б мати ті засоби, які дають змогу розміновувати ділянки місцевості. “Знаєте, скільки б цього не було – його все мало”, – сказав він.

 

Нагадаємо, раніше МО України допустило до експлуатації в ЗСУ ще 13 типів боєприпасів.

 

Як повідомляла УМ, зброї власного виробництва стало втричі більше.