Естонія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги на 80 млн євро

13:55, 14.12.2023
Естонія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги на 80 млн євро

Бійці ЗСУ з протитанковим комплексом Javelin. (Фото: Ardi Hallismaa/Kaitsevägi)

Уряд Естонії ухвалив рішення про виділення чергового пакету військової допомоги України, до якого увійшли протитанкові ракети та кулемети.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони Ханно Певкур, передає естонська щоденна газета «Postimees» у четвер.

 

«Черговий пакет допомоги включає в себе не лише велику кількість протитанкових ракет Javelin, а й кулемети, боєприпаси для стрілецької зброї, катери, наземні транспортні засоби, а також спорядження для водолазів. Вартість пакета становить близько 80 млн євро», - зазначив він.

 

Конкретний вміст та обсяги пакету допомоги не розголошують з міркувань безпеки.

 

«Пакет допомоги складено так, щоб надати Україні максимально можливу допомогу без завдання шкоди нашій власній обороні. ... Необхідний запас ми відновимо», - підсумував міністр оборони Естонії.

 

На його думку, боротьба України за свободу може бути успішною лише якщо союзники продовжуватимуть підтримувати українців.

 

Як повідомляла «УМ», днями президент США Джозеф Байден під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі підписав указ про виділення військової допомоги Україні у розмірі 200 мільйонів доларів.