Наземний дрон AGEMA: ЗСУ отримали для випробовування роботизовану платформу

10:03, 04.12.2023
Наземний дрон AGEMA: ЗСУ отримали для випробовування роботизовану платформу

Презентація наземного дрона AGEMA 8x8 під час виставки "Зброя та безпека-2021" у Києві.

"Українська бронетехніка" передала ЗСУ для випробування на передовій роботизовану платформу AGEMA.

 

Як інформує УМ, про це заявив в.о. головного конструктора компанії "Українська бронетехніка" Богдан Петрівповідомляє Defense Express.

 

Розробником цієї платформи є компанія Milanion з Об’єднаних Арабських Еміратів, постачальником – "Українська бронетехніка", яка вносить у ці платформи свої доопрацювання.

 

Військові мають перевірити, як AGEMA може працювати за різних умов на фронті.

 

Потім "Українська бронетехніка" ухвалюватиме рішення, чи цю платформу можна доопрацювати на потужностях в України, чи просити виробника, щоб вони провели ці доопрацювання.

 

Петрів зазначив, що на цій платформі є можливість встановлення різних видів озброєння, але наші військові випробовують її поки що без зброї.

 

Маса платформи AGEMA становить 602 кілограми, силова установка – двигун внутрішнього згоряння на 40 кінських сил.

 

Ця платформа може брати до 622 кілограмів навантаження при русі на суші, до 330 кілограмів – при русі на воді, або ж буксирувати вантаж до 544 кілограмів.

 

Швидкість руху на суші складає при цьому до 29 км/год, на воді – до 5 км/год. AGEMA 8x8 розрахована на виконання різного роду місій: логістична підтримка, ведення розвідки, евакуація поранених з поля бою, запуск своїх БПЛА або ж боротьба з ворожими дронами, забезпечення стільникового зв’язку, виконання інших гуманітарних функцій.

 

Як повідомляла УМ, українська система РЕБ Piranha AVD 360 успішно пройшла польові випробування.