У ЄС розкритикували неприйнятну блокаду польсько-українського кордону

16:47, 29.11.2023
У ЄС розкритикували неприйнятну блокаду польсько-українського кордону

Україна та ЄС не дозволять стати заручниками конфлікту на кордоні – єврокомісарка з транспорту (Фото з відкритих джерел)

Єврокомісарка з транспорту Адіна Валеан відзначила, що блокада польсько-українського кордону, проведена польськими перевізниками, є неприйнятною. Вона підкреслила, що Україна та Європейський Союз не повинні стати заручниками у цьому конфлікті. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

За її словами, ця ситуація є "неприйнятною". Вона додала, що Єврокомісія залишає за собою право втрутитися, щоб забезпечити дотримання правил та законів.

 

"У пошуку рішення немає добросовісності... і майже повна відсутність залучення польської влади... яка повинна забезпечувати дотримання законів на кордоні", - наголосила Валеан.

 

"Хоча я підтримую право людей на протест, не можна брати в заручники весь Євросоюз, не кажучи вже про Україну, яка зараз перебуває у стані війни, блокуючи наші зовнішні кордони", - додала єврокомісарка.

 

Як повідомляла УМ, польські перевізники блокують станом на ранок 26 листопада чотири КПП на кордоні з Україною. Пункт пропуску "Шегині" вони розпочали блокувати цілодобово з 27 листопада.

 

Лідер  "Громадянської коаліції" Дональд Туск. звинуватив польський уряд у бездіяльності в ситуації з блокадою прикордонних переходів на кордоні з Україною.