Міноборони спростило допуск до експлуатації БПЛА та засобів РЕБ

13:36, 21.10.2023
Міноборони спростило допуск до експлуатації БПЛА та засобів РЕБ

В Україні відтепер діє спрощений порядок допуску до експлуатації безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністерство оборони України впроваджує спрощений процес допуску до експлуатації безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби.

 

Зміни внесені з метою, щоб збільшити ефективність та прискорити постачання зброї до військових частин, уникнувши затримок, які можуть виникнути протягом місяця. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

 

«Відтепер діє спрощений порядок допуску до експлуатації безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби. Їх допускатимуть у війська на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених виробником тактико-технічних характеристик», – йдеться в повідомленні на сайті Міноборони в суботу.

 

Як повідомляється, також усім державним замовникам дозволено закуповувати БПЛА і засоби РЕБ, якщо вони провели з виробниками спільні відомчі випробування.

 

«Відтепер Генштаб затверджуватиме технічні вимоги для типів БПЛА із зазначенням тактико-технічних характеристик, яким мають відповідати такі товари, для допуску до експлуатації. Крім того, на Генштаб покладений обов’язок затверджувати технічні вимоги до засобів РЕБ та їхню поточну потребу за кожним типом РЕБ. Відповідні технічні вимоги передаватимуть в тому числі Міноборони. Раніше не було визначено строк та порядок процедур. І через це допуск до експлуатації та постачання зброї у військові частини розтягувався на місяці», – зазначили у відомстві.

 

Раніше цього тижня Міноборони дозволило простіше списувати втрачену у бою техніку.

 

Як повідомляла УМ, міністри оборони України Рустем Умєров розпорядився створити медичний департамент в Міністерстві оборони України.