Концерн Polska Grupa Zbrojeniowa створює центр з ремонту українських танків

12:35, 03.10.2023
Концерн Polska Grupa Zbrojeniowa створює центр з ремонту українських танків

Польські танки PT-91 Twardy на українському фронті. (Фото РАР)

Польський державний оборонний концерн Polska Grupa Zbrojeniowa створить центр з ремонту танків українського та радянського виробництва.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє агентство PAP у вівторок.

 

Зауважимо, що раніше концерн Polska Grupa Zbrojeniowa заявив про створення технологічного центру для ремонту українських танків Т-64 у рамках спільного проєкту польського оборонного підприємства Bumar-Labedy і "Укроборонпрому".

 

"Глівицький завод (Bumar-Labedy - ред.) також почне обслуговувати та модернізувати танки PT-91 і Т-72, передані Україні Польщею, крім цього розглядають плани обслуговування танків Leopard 2A4, якими Захід озброює Україну", - йдеться у повідомленні.

 

Напередодні, у понеділок концерн Polska Grupa Zbrojeniowa заявив, що Україна отримала партію танків Leopard 2, відремонтованих у Бумар-Лабендах.

 

Нагадаємо, Т-64 - радянський середній танк, розроблений у 1960-1967 роках у Харківському конструкторському бюро машинобудування Харківського заводу транспортного машинобудування і прийнятий на озброєння 1966 року Збройними силами СРСР.

 

PT-91 Twardy - польський основний бойовий танк, заснований на ліцензійному варіанті радянського Т-72М1, виробляється з 1993 р.

 

Т-72 "Урал" - радянський основний танк, розроблений і виготовлений нижньотагільським Уралвагонзаводом, прийнятий на озброєння Збройних сил СРСР 1973 року.

 

Leopard 2A4 - німецький основний бойовий танк, четверта модернізація танка Leopard 2. Вироблявся з 1985-го до 1992 року. Станом на 2023 рік знятий з озброєння в Німеччині, але перебуває в експлуатації в низці інших країн.

 

Як повідомляла "УМ", Центр обслуговування та ремонту танків Leopard 2, які отримала Україна, розпочав свою роботу на заводі Бумар-Лабенди, що в польському Ґлівіце у липні 2023 року.