Future Force Concept: Умєров пропонує стратегію армії майбутнього

13:33, 30.09.2023
Future Force Concept: Умєров пропонує стратегію армії майбутнього

Рустем Умєров праворуч) з колегами та партнерами на Форумі оборонних індустрій. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Міністр оборони Рустем Умєров прагне розробити і запропонуватиме військово-політичному керівництву України стратегію розвитку української армії майбутнього – Future Force Concept.

 

Цю стратегію розглядатимуть вже після завершення війни з російськими загарбниками.

 

Як інформує Україна молода, про це Рустем Умєров заявив на першому Форумі оборонних індустрій у суботу та оприлюднив окремі тези у оцмережах.

 

За його даними, нині на форумі українська сторона підписала 20 документів з іноземними партнерами: угоди та меморандуми про виготовлення дронів, ремонт та виробництво бронетехніки та боєприпасів.

 

«Те, що називається Future Force Concept, буде дуже важливим документом. Колеги вже почали його розробляти, але щоб просуватись, ми повинні будемо зробити аналіз: як воно зараз у нас, скільки людей, скільки у нас можливостей, спроможностей.

 

Після цього – провести консультації зі всіма видами військ, Силами оборони і безпеки і подивитись статус натовський, які гарантії безпеки, національні спроможності, регіональні гарантії безпеки, міжнародні гарантії безпеки. І після цього ми будемо пропонувати керівництву України ... для затвердження цієї візії», - наголосив глава Міноборони.

 

 

Пан Умєров акцентував, що Україна буде виходити з власних інтересів, розробляти і пропонувати нову архітектуру внутрішньої та глобальної безпеки.

 

Говорячи про розвиток вітчизняного військово-промислового комплексу, Умєров зазначив, що візія України – це розробляти світовий клас мілітарних продуктів і послуг.

 

Міністр зазначив, що Україна хоче виробляти мілітарні продукти і послуги дуже високої якості, які можна буде масштабувати і "закривати зараз усі потреби України".

 

"І далі вже після закінчення війни це експортувати", – наголосив Умєров.

 

 

Він також повідомив, що влада планує створити Оборонний фонд, який буде наповнюватися за рахунок дивідендів оборонних підприємств та конфіскованих активів рф.

 

«Розподіл за трьома напрямами: благоустрій воїнів; військова інфраструктура розробка нових технологій.

Також створюємо Альянс оборонних індустрій та плануємо вводити спеціальний економічний режим. Впевнений, що сьогоднішній Форум матиме важливий вплив на майбутнє України.

Вперед до перемоги!», - наголосив міністр оборони.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський на Форумі оборонних індустрій анонсував створення альянсу оборонних індустрій, який має об'єднати виробників зброї та військової техніки з різних країн з метою спільного забезпечення безпеки та відстоювання міжнародного правопорядку.