Концерн Rheinmetall надасть ЗСУ безпілотник нового покоління Luna NG

09:45, 13.08.2023
Концерн Rheinmetall надасть ЗСУ безпілотник нового покоління Luna NG

Безпілотний комплекс "Luna NG" складається з наземної станції управління з кількома безпілотниками, пускової катапульти та військових вантажівок. (bild.de)

Німецький концерн Rheinmetall планує передати Збройним силам України безпілотний комплекс для повітряної розвідки "Luna NG" вже до кінця 2023 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання "Bild am Sonntag" з посиланням на власні джерела.

 

Зазначається, що безпілотний комплекс "Luna NG" складається з наземної станції управління з кількома безпілотниками, пускової катапульти та військових вантажівок, пише видання.

 

Сам літери "NG" означають "нове покоління" безпілотника Luna.

 

Відомо, що інші моделі безпілотників вже поставлялись в Україну зі складів Бундесверу.

 

Видання пише, що "Luna NG" – це нещодавно розроблений новітній БПЛА, який перевершує попередні моделі за всіма важливими експлуатаційними характеристиками. Безпілотник не тільки може використовуватися як розвідувальна система, але також здатний забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв'язок.

 

На сайті концерну Rheinmetall повідомляється, що надлегкий фюзеляж "Luna NG" забезпечує тривалість польоту понад 12 годин, а дальність передачі даних перевищує 100 км. Безпілотник забезпечує просторове покриття понад 30 тис. кв. км.

 

БПЛА можна запустити практично з будь-якого місця за допомогою канатної катапульти. Посадка безпілотника здійснюється автономно за допомогою диференціального GPS в мережі або на парашуті.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Кабмін лише на 18-му місяці взявся інвестувати у виробництво дронів