Уряд Шольца готовий надати ЗСУ далекобійні ракети Taurus

18:28, 10.08.2023
Уряд Шольца готовий надати ЗСУ далекобійні ракети Taurus

Далекобійні крилаті ракети Taurus здатні вражати цілі на відстані до 500 км. (t-online.de)

Федеральний уряд Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем практично готовий невдовзі ухвалити рішення про надання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.

 

Ці ракети здатні вражати цілі на відстані до 500 км.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє німецьке видання t-online з посиланням на власні джерела в уряді Німеччини у четвер.

 

За даними джерел зз кіл керівної Соціал-демократичної партії, німецький уряд планує оголосити про постачання крилатих ракет Taurus в Україну "найближчим часом".

 

"Наразі канцелярія працює над вирішенням цього питання з найважливішим союзником Німеччини і найбільшим прихильником України – Сполученими Штатами Америки", – йдеться у публікації.

 

За інформацією з урядових партійних кіл, ВПС Німеччини також дали "зелене світло" на постачання німецьких Taurus. Минулого тижня Офіс канцлера отримав від Федерального міністерства оборони презентацію, в якій узагальнено найважливіші факти про ці ракети: наявність у бундесвері, ризики, ефективність зброї.

 

Як відзначає видання, це рішення може призвести до постачання не тільки крилатих ракет Taurus, а й американських ракет ATACMS.

 

Як підтвердили t-online кілька соціал-демократів, скоординований підхід, особливо зі США, є необхідною умовою для того, щоб канцлер погодився на нові системи озброєнь для України.

 

Нагадаємо, наразі адміністрація Байдена усе ще відмовляється від постачання ракет ATACMS.

 

Як повідомляла «УМ», днями окремі представники Соціал-демократичної партії канцлера Олафа Шольца змінили думку щодо постачання Україні крилатих ракет Taurus.