Компанія Rheinmetall навчає українців для роботи в ремонтному центрі танків

15:26, 31.07.2023
Компанія Rheinmetall навчає українців для роботи в ремонтному центрі танків

Українці, які ремонтуватимуть танки в центрах, уже проходять навчання в Німеччині (Фото з відкритих джерел)

Керівник німецької компанії Rheinmetall  Армін Паппергер заявив, що навчатимуть українських спеціалістів для роботи в ремонтному центрі танків, який планує відкрити восени в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Speagel

 

Ремонт в Україні міг би принести значні матеріально-технічні переваги, оскільки танки не потрібно буде транспортувати через кордон і назад в країну. 

 

"Ми хочемо розпочати роботу після літньої перерви", - додав Паппергер.

 

Проте усі усвідомлюють небезпеку російських атак. За його словами, працюватимуть у центрах українці, які зараз проходять навчання в Німеччині. Німеччина поставила в Україну сучасні танки Leopard 2A6. Військові вважають вирішальним для постійного використання те, щоб системи регулярно обслуговувалися. 

 

Зазначається, що на сьогодні жодних повідомлень про серйозні пошкодження танків з України не надходило. Однак через інтенсивне використання в бойових умовах різні вузли танків доводиться регулярно оглядати й, можливо, замінювати.

 

У найближчі місяці потреба в ремонті, ймовірно, зросте через посилення контрнаступу ЗСУ на фронті.

 

За словами Паппергера, в планах відкрити майстерню в Румунії, зараз Rheinmetall шукає для цього промислового партнера в країні.

 

Нагадаємо, Паппергер оголосив кілька місяців тому, що в довгостроковій перспективі планується побудувати завод з виробництва нових танків Panther в Україні. Для цього в червні Rheinmetall створив спільне підприємство з українським державним підприємством "Укроборонпром", яке спочатку займатиметься ремонтом та обслуговуванням військової техніки. Росія вже оголосила, що націлиться на завод з виробництва танків, який, імовірно, буде розташований на заході України.

 

Як повідомляла УМ, центр  обслуговування та ремонту танків Leopard 2, які отримала Україна, розпочав свою роботу на заводі Бумар-Лабенди, що в польському Ґлівіце.