Латвія витратила на допомогу Україні понад 1,3% свого ВВП

16:13, 21.06.2023
Латвія витратила на допомогу Україні понад 1,3% свого ВВП

Шмигаль та Кулеба під час Конференції з відновлення України в лондоні. (Фото Офісу президента)

Премʼєр-міністр Латвії Крішʼяніс Каріньш стверджує, що від початку повномасштабної російсько-української війни його країна витратила на допомогу Україні 1,3% свого внутрішнього валового продукту (ВВП).

 

Як інформує Україна молода, про це Крішʼяніс Каріньш заявив на Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) у Лондоні в середу.

 

За його даними, Латвія також передала всі свої ракети для переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger в Україну.

 

«У такій маленькій країні як Латвія, якщо ми можемо витратити 1,3% нашого ВВП, то ви теж можете. Ми не найбагатша нація, але це можливо зробити», — наголосив латвійський премʼєр учасникам.

 

На його думку, Україні треба допомоги повністю інтегруватися в Європейський Союз і НАТО для довгострокового миру в Європі.

 

До речі, на Конференції з відновлення України Німеччина повідомила, що надасть Києву цього року додаткові €381 мільйон на гуманітарну допомогу, а Франція безповоротно виділить Україні додаткові €40 мільйонів на відбудову.

 

Як повідомляла «УМ», Лондонська конференція з відбудови триватиме два дні – 21 та 22 червня. Це вже третій масштабний міжнародний заход (після конференції у Лугано та Берліні) від початку великої війни, під час якого Україна намагається залучити кошти для фінансування бюджету та повоєнної відбудови.