Укроборонпром домовився про ремонт танків Т-64 у Чехії

16:22, 06.06.2023
Укроборонпром домовився про  ремонт танків Т-64 у Чехії

Танки Т-64 ремонтуватимуть на заводі у чеському місті Новий Їчин. (mocr.army.cz)

Український державний концерн «Укроборонпром» і чеське збройове підприємство VOP CZ домовились розпочати вже незабаром спільний ремонт танків Т-64.

 

Танки ремонтуватимуть на заводі у чеському місті Новий Їчин.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міністерство оборони Чехії у вівторок.

 

Зазначається, що контракт на ремонт та модернізацію танків Т-64 української армії було укладено на основі меморандуму між VOP CZ та "Укроборонпромом" від лютого цього року.

 

При цьому, точна кількість техніки, яка зазнає капітального ремонту в Чехії протягом найближчих місяців, не може бути вказана з міркувань безпеки, адже танки відправляться безпосередньо на поле бою, зазнаають у чеському Міноборони.

 

Наразі домовились про те, що ремонт триватиме до кінця 2023 року. Танки Т-64, які вирушать на фронт в Україні, простояли на зберіганні десятки років та потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності.

 

Цей проєкт є одним із перших конкретних результатів співпраці після створення так званого оборонного кластеру, покликаного підтримати створення нових чесько-українських спільних підприємств для збільшення виробництва військової техніки для потреб ЗСУ.

 

Як повідомляла "УМ", у травні дві групи українських військових загальною чисельністю близько 400 осіб розпочали навчання з експлуатації та обслуговування сучасних американських танків M1 Abrams на полігонах в Німеччині.