Це не благодійність: Орбану радять не рахувати гроші на підтримку України

15:24, 14.04.2023
Це не благодійність: Орбану радять не рахувати гроші на підтримку України

Орбану краще рахувати вміст власної комори та «не сунути носа не до свого проса». (facebook.com/orbanviktor)

Міністерство закордонних справ України відреагувало на чергову українофобську заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, тим більще, що Будапешт отримує чималі гроші від Євросоюзу.

 

Зокрема, Орбан мав нахабство заявити, що Україна є «фінансово неіснуючою» без грошей Заходу.

 

Як інформує Україна молода, про це зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко у соцмережах.

 

Зокрема, дипломат зовсім не дивується, що заява Орбана отримала миттєву схвальну реакцію в москві.

 

На думку пана Ніколенка, цинічно, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн в той час, коли сама Угорщина отримує чималі гроші від Європейського Союзу для підтримки своєї економічної стабільності.

 

«Закликаємо Віктора Орбана глянути правді в очі: підтримка України — не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує насамперед у свою власну безпеку», - зауважив речник МЗС України.

 

Насамкінець дипломат підкреслив, що натомість угорська влада має бути вдячна за те, що на тлі безпрецедентної російської агресії українці, ціною власних життів, тримають мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами.

 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Орбан назвав Україну «фінансово неіснуючою». На думку очільника угорського уряду, Європа змушена фінансувати багато українських потреб і без підтримки партнерів війна нібито одразу закінчиться.

 

Водночас угорському уряду доводилося йти на поступки Брюсселю, щоб отримати «заморожені» кошти Євросоюзу.