Будівлю посольства рф у Києві планують націоналізувати

00:32, 07.04.2023
Будівлю посольства рф у Києві планують націоналізувати

Посольства росії за адресою Повітрофлотський проспект, 27 нині пустує. (Фото з відкритих джерел)

Київська міська рада може забрати земельну ділянку у посольства росії, що розташоване за адресою Повітрофлотський проспект, 27 у Солом’янському районі столиці.

 

Наразі посольство пустує, адже Україна розірвала дипломатичні відносини з Московією, а самі російські дипломати втекли з України напередодні повномасштабного вторгнення, спаливши секретні документи.

 

Як інформує Україна молода, про ідею націоналізації будівлі повідомила депутатка від фракції «Слуга народу» в Київраді Лілія Пашинна.

 

«Наша фракція ініціювала розірвання договору оренди землі, наданої посольству рф, і буде ініціювати націоналізацію приміщення посольства рф», – сказала обрания.

 

За її словами, зазначене рішення обумовлене заявою МЗС України про розірвання дипломатичних відносин з росією та повномасштабним вторгненням росії в Україну.

 

 

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україні під російським посольством у Києві проходили неодноразові акції протесту, зокрема, за участі громадян рф, які виступають проти російської агресії.

 

Як повідомляла «УМ», ще 22 лютого 2022 року МЗС росії повідомило, що евакуює своїх дипломатів та співробітників посольств і генконсульств з України.