Склади гумдопомоги у Києві розблокували: 200 тонн вантажів передали ЗСУ

13:47, 06.04.2023
Склади гумдопомоги у Києві розблокували: 200 тонн вантажів передали ЗСУ

Через недбалість частина гуманітарної допомоги зіпсувалася і стала непридатною для споживання (Фото ДБР)

Слідчі Нацполіції розслідують факт незаконного поводження із гуманітарною допомогою, що зберігалася на складах у Солом’янському районі столиці.

 

Наразі розблоковано доступ до 350 тонн вантажів із Польщі, Британії, Азербайджану та інших країн.

 

Відомо, що частина продуктів зіпсувалася.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна поліція України.

 

В ході досудового розслідування, яке розпочато в лютому цього року за оперативного супроводження співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та процесуального керівництва Офісу генерального прокурора, проведено огляди складів на території Києва. Виявлено гуманітарні вантажі, що надійшли від різних країн-донорів.

 

У співпраці із Міністерством соціальної політики розпочато процедуру розподілу та використання цієї гуманітарної допомоги за її цільовим призначенням.

 

Зокрема через благодійну організацію, яка отримала доступ до вантажів, Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони передано бронежилети, медичні ноші, пожежні рукави, а також продукти.

 

Гуманітарну допомогу також отримав Грузинський національний легіон, медики Нацгвардії та бійці окремого батальйону спеціального призначення. Вони отримали ковдри, спальники, каремати, амуніцію, медичні засоби, продукти, засоби гігієни.

 

Загалом військовослужбовцям Збройних сил України та Національної гвардії передали двісті тонн гуманітарної допомоги, заблокованої на складах у Солом’янському районі Києва.

 

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до блокування доступу до вантажів, в результаті чого відбулося псування окремих продуктів гуманітарної допомоги.

 

Триває досудове розслідування за фактами незаконного поводження із гуманітарною допомогою та протидії законній господарській діяльності (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 206 Кримінального кодексу України).

 

Як відомо, протягом минулого тижня Україна отримала як гуманітарну допомогу вакцину від кору, 12 палет ліків, обладнання та захисні костюми.

 

Як повідомляла УМ, масштабне розкрадання продуктів для військових виявило Державне бюро розслідувань  - це вже другий підпільний склад з краденими продуктами, які призначалися для військових ЗСУ.