Експрезидент «Мотор Січі» Богуслаєв підозрюється ще й у перешкоджанні ЗСУ, фото

10:25, 28.03.2023
Експрезидент «Мотор Січі» Богуслаєв підозрюється ще й у перешкоджанні ЗСУ, фото

Будучи президентом АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв наказав зняти лопоті з гелікоптерів, щоб ними не скористалися українські військові. (Фото: сайт Генпрокуратури)

Арештований експрезидент АТ «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв отримав нову підозру - перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. 

 

Зокрема, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування стосовно Богуслаєва, який підозрюється у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

 

Як інформує УМ, про це 28 березня повідомили на сайті Генпрокуратури.

 

«У ході розслідувнння встановлено, що на початку повномасштабної війни, у квітні 2022 року, коли українські військові звернулися щодо оплатної передачі в користування гелікоптерів, експрезидент надавав вказівки співробітникам підприємства приховати документи на гелікоптери. Це робилося для того, щоб пілоти не могли сісти за штурвал гелікоптера без спеціальних формулярів.

 

Більше того, він наказав розукомплектувати техніку: зняти лопоті з гелікоптерів та заховати їх.

 

 

Наразі експрезиденту АТ «Мотор Січ» повідомлено про нову підозру - у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ст. 114-1 КК України)», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Також встановлено, що начальник Департаменту зовнішньо-економічної діяльності АТ «Мотор Січ» розробив схему поставки запчастин до авіаційних двигунів з Сніжнянського машинобудівного заводу, який знаходиться на тимчасово окупованій території України, на АТ «Мотор Січ».

 

Для обходу встановлених обмежень АТ «Мотор Січ» опосередковано через зарубіжні компанії поставляла сировину у виді заготівок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувала з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів виробництва АТ «Мотор Січ».

 

Таким чином він сприяв діяльності терористичної організації «ДНР». Сплачував на її користь грошові кошти – так звані «податки» та «митні платежі».

 

 

Йому повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ст. 258‑3 ККУкраїни).

 

«Наразі за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування стосовно експрезидента АТ «Мотор Січ» за фактами колабораційної діяльності, пособництва державі-агресору, перешкоджання законній діяльності ЗСУ та військових формувань, сприянні діяльності терористичної організації (ст. 111-1, ст. 111-2, ст. 114-1, ст. 258-3 КК України). Також триває розслідування стосовно начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства за фактами пособництва державі-агресору та сприяння діяльності терористичної організації (ст. 111-2, ст. 258-3 КК України).

 

Заходи з викриття кримінальних правопорушень здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ», - додали в Генпрокуратурі.

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Як повідомляла УМ, СБУ опублікувала докази співпраці президента «Мотор Січі» Богуслаєва з рф.