Комфортніше ніж у Rolls Royce: Резніков «пілотував» перші танки Challenger в Україні

19:35, 27.03.2023
Комфортніше ніж у Rolls Royce: Резніков «пілотував» перші танки Challenger в Україні

Десантники прозвали танк Challenger «слоном». (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Міністр оборони Олексій Резніков та командувач ДШВ Максим Миргородський «Майк» особисто обкатали перші британські танки Challenger, які прибули до України.

 

На думку міністра, армований кулак ЗСУ стає потужнішим.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони у Facebook в понеділок ввечері.

 

«Сьогодні мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом "Майком" Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в наших армованих підрозділах. Challenger’ів від Британії, Stryker‘ів & Cougar‘ів від США та Marder‘ів від Німеччини.

 

Ще рік тому ніхто б не міг подумати, що підтримка партнерів буде такою потужною. Що увесь цивілізований світ перезавантажиться і врешті дасть опір кривавому агресору, країні-терористу РФ», - наголосив Олексій Резніков.

 

За його словами, за цей рік все змінилося.

 

«Україна змінила світ. Стійкість українського народу та майстерність нашої армії переконали, що Україна переможе. І ми вже перемагаємо. Адже «спецоперація» орків йде «за планом» — вони риють окопи й намагаються укріплюватись. В своїх головах вони вже змінили парадигму з «ми друга армія світу і ми вас переможемо за три дні» на «треба переходити в оборону», - наголосив глава Міноборони.

 

І додав: «Так, пройдено великий шлях. І багато ще попереду. Всі наші міста будуть звільнені і ми вийдемо на кордони, міжнародно визнані у 1991 році. А ця нова техніка складе добру компанію своїм «побратимам» на полі бою. Невдовзі її переваги завдяки нашим військовим відчують на собі російські окупанти. Завжди перші!».

 

Пан Резніков також розповів, що після особистого «пілотування» Challenger‘ом, як учасник трофі-рейдів він може сказати, що навіть водій Rolls Royce не буде в такому комфорті, як екіпаж цього витвору бойового мистецтва на бездоріжжі.

 

«Тож, в сухому залишку: наш «військовий зоопарк» розширюється. А до «бойових кицьок» долучився «слон». Саме так прозвали Challenger наші десантники. Все буде Україна!», - підсумував міністр оборони України.

 

Раніше з неофіційних джерел стало відомо, що Німеччина передала українській стороні всі вісімнадцять танків Leopard 2, які було обіцяно. Останні танки були вивезені з Німеччини наприкінці минулого тижня і нещодавно були передані на українському кордоні.

 

Крім Leopard 2, Німеччина також передала в Україну обіцяні раніше близько 40 бойових машин піхоти Marder. Точний маршрут поставок зброї німецький уряд тримає в таємниці з міркувань безпеки.

 

Як повідомляла «УМ», додому повернулися українські танкісти, які кілька тижнів навчалися у Великій Британії застосуванню та обслуговуванню танків Challenger 2.