Leroy Merlin продає всі свої магазини в росії

15:05, 24.03.2023
Leroy Merlin продає всі свої магазини в росії

Було помічено, що Леруа Мерлен нахабно продавала товари, марковані літерою Z. (Фото з відкритих джерел)

Французька Leroy Merlin заявила про свої наміри продати всі свої магазини в Росії. Тепер дочірню компанію ймовірно передадуть локальному менеджменту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр французької групи ADEO, яка володіє магазином.

 

«Після більш ніж 18 років діяльності в Росії передача контролю над компанією Leroy Merlin місцевому керівництву повинна зберегти робочі місця 45000 співробітників і гарантувати, що діяльність компанії залишиться на службі жителів країни", - йдеться в заяві.

 

Зазначається, що ADEO призупинила будь-які інвестиції в Росії після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, але при цьому магазини Leroy Merlin продовжили роботу в містах РФ.

 

Зазначимо, що Leroy Merlin (Леруа Мерлен) - французька компанія, власник торгових мереж, що спеціалізуються на продажу товарів для будівництва.

 

Під час російського вторгнення в Україну 2022 року компанія відмовилась зупиняти роботу на російському ринку та відмовилася приєднатись до бойкоту режиму Росії.

 

Тож у відповідь на це в українському МЗС закликали до бойкоту Leroy Merlin.

 

Як повідомляла УМ, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо конфіскації часток російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря у столичному ТРЦ Ocean Plaza.