Нідерланди та Бельгія передадуть Україні кораблі для виявлення та знешкодження мін

18:08, 14.03.2023
Нідерланди та Бельгія передадуть Україні кораблі для виявлення та знешкодження мін

Міністр оборони України Олексій Резніков із своєю колегою із Нідерландів Кайсою Оллонгрен (Фото Міноборони)

Україна отримає від Нідерландів та Бельгії кораблі для виявлення та знешкодження мін. Окрім цього, країни організують навчання для українських підрозділів.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із заяви міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен під час брифінгу в Одесі.

 

За її словами, системи будуть передані Україні у 2025 році.

 

«У Нідерландах, як у мореплавній державі, у нас є велика морська традиція і ми розуміємо стратегічну та економічну важливість гаваней в Одесі для того, щоб імпортувати їжу, для того, щоб торгувати й це, безумовно, має зв’язок із рештою світу. Нідерланди надають два мінні тральщики класу Alkmaar і ми розпочнемо готувати українські підрозділи для того, щоб вони знали як використовувати ці човни»,- розповіла Оллонгрен.

 

Вона зауважила, що гавані Одеської області мають досить стратегічну та економічну важливість для дії зернової угоди. При цьому міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що розмінування територій буде проводитися після закінчення війни. 

 

По-перше, це пов'язано з тим, що Україні не можна розмінувати море, поки є загроза з боку Російської Федерації. По-друге, тральщики не зможуть зайти у Чорне море через рішення Туреччини закрити Босфор для військових кораблів.

 

Як повідомляла УМ, Нідерланди разом з Німеччиною та Данією планують поставити  Україні близько 100 танків Leopard.