Шольц оголосив про надання ЗСУ танків Leopard 2

13:30, 25.01.2023
Шольц оголосив про надання ЗСУ танків Leopard 2

«Леопарди» в дорозі: незабаром два танкові батальйони з танками будуть в Україні

Уряд Німеччини у середу прийняв рішення передати Збройним силам України бойові танки Leopard-2 і дозволить це робити іншим країнам.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті уряду ФРН у середу. 

 

«Канцлер Олаф Шольц оголосив у середу на засіданні уряду, що Німеччина і надалі посилюватиме свою військову підтримку Україні. Він повідомив, що Федеральний уряд прийняв рішення про надання українським збройним силам основних бойових танків "Леопард-2". Це результат інтенсивних консультацій з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини»,- йдеться у заяві.

 

Зазначається, що мета союзників - швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України.

 

На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу. Інші європейські партнери в свою чергу передадуть танки Leopard-2.

 

Підготовка українських екіпажів має розпочатися найближчим часом у Німеччині. На додаток до навчання, пакет також включатиме логістику, боєприпаси та технічне обслуговування систем.

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц після тривалих роздумів вирішив направити Україні бойові танки Leopard 2, а також дозволити аналогічні дії іншим країнам, зокрема Польщі. При цьому йдеться щонайменше про одну роту танків Leopard 2 A6 — це від 10 до 14 машин. 

 

«Німеччина надасть країнам-партнерам, які хочуть швидко передати Україні танки "Leopard-2" зі своїх запасів, відповідні дозволи на їхню передачу»,- йдеться у заяві.