Міноборони заперечує мародерство на харчуванні ЗСУ

11:32, 22.01.2023
Міноборони заперечує мародерство на харчуванні ЗСУ

Міноборони має наміри звернутися до СБУ щодо публікації неправдивого матеріалу закупівлі продуктів для військових (Фото з відкритих джерел)

«Маніпуляція і обман» — у  Міноборони відреагували на звинувачення щодо закупівлі харчів. У відомстві назвали брехнею та маніпуляцією оприлюднений  ЗМІ матеріал та обіцяють звернутися до СБУ.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє  Міноборони.

 

«Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману. Міністр оборони Олексій Резніков вчора (21 січня – ред.) особисто звернувся до голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки з проханням провести засідання комітету та заслухати інформацію про закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР» — йдеться в повідомленні.

 

Міністерство звернеться до СБУ, аби ті провели розслідування щодо матеріалу, в якому йдеться про купівлю харчів за завищеними цінами.

 

Відомство наголосило, що у них нульова толерантність до корупції.

 

Подробиці вони оприлюднять після засідання комітету Ради.

 

Як повідомляла УМ, вчора  Zn.ua оприлюднило матеріал про те, що Міністерство оборони переплачує три ціни за продукти харчування для військовослужбовців, порівнюючи їх вартість у роздрібних магазинах Києва.

 

Угоду на такі закупівлі підписав директор департаменту держзакупівель Богдан Хмельницький.

 

До цього Хмельницький виявився одним із фігурантів справи про розкрадання 580 тисяч доларів коштів міністерства  під час закупівлі військової амуніції.