Канада надасть Україні 200 бронеавтомобілів Senator

18:19, 18.01.2023
Канада надасть Україні 200 бронеавтомобілів Senator

До літа всі 200 «Сенаторів» будуть відправлені в Україну

Міністр оборони Канади Аніта Ананд перебуває з візитом у Києві. Вона повідомила, що її країна направить в Україну дві сотні броньованих машин Senator, щоб допомогти у боротьбі з російським агресором.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила міністр оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва, повідомляє The Globe and Mail.

 

Бронемашини "Senator" оснащені найсучаснішими, найкращими у своєму класі технологіями, і на них можна легко встановити озброєння. Ці машини дозволяють безпечно перевозити особовий склад та обладнання, а також здійснювати медичну евакуацію. 

 

Машина має сталевий кузов та скло, здатне витримувати постріли з 50-каліберної зброї. "Senator" також має вибухозахищений кузов, тож він може витримати підрив гранати чи міни. Шини автомобіля мають систему "Run Flat" з підкачкою на ходу.

 

Автомобіль обладнано системою, котра може протидіяти хімічним, біологічним, радіологічним атакам, генеруючи чисте повітря усередині герметичної кабіни.

 

Передача автомобілів коштуватиме Канаді понад 90 мільйонів доларів.

 

Очікується, що до літа всі 200 «Сенаторів» будуть відправлені в Україну.

 

«Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад 90 мільйонів доларів і виділяється в рамках додаткової військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року»,- йдеться у заяві.

 

Міністр Ананд оголосила цю новину разом зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим, з яким вона провела двосторонню зустріч.

 

Під час зустрічі міністр Ананд та міністр Резніков обговорили, як Канада може продовжувати задовольняти нагальні оборонні потреби України. Міністр Резніков подякував Канаді за понад 1 мільярд доларів військової допомоги, виділеної Україні з лютого 2022 року. Ця допомога включає зенітно-ракетну систему NASAMS з відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкове озброєння, гаубиці M777 та боєприпаси до них, а також багато іншого.

 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що канадський уряд наразі не розглядає питання про відправку танків Leopard 2

 

Як повідомляла УМ, раніше глава Міноборони Канади Аніта Ананд заявляла, що її країна має намір у найкоротші терміни здійснити поставку в Україну ЗРК NASAMS.