Ізраїль надасть Україні зброю у разі отримання росією ракет з Ірану

17:21, 21.11.2022
Ізраїль надасть Україні зброю у разі отримання росією ракет з Ірану

Радник з національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата.

Радник з національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата попередив росію, що його країна передасть Україні високотехнологічні ракети, якщо Москва отримає іранські балістичну зброю.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав під час форуму у Бахрейні, передає ізраїльський 9 канал із посиланням на медіакорпорацію Кан. 

 

За словами Хулата, українська армія може отримати “високоточні балістичні ракети” в разі постачання Іраном схожих ракет власного виробництва Росії.

 

Джерела Кан у Міністерстві закордонних справ Ізраїлю також повідомили, що дипломати країни у розмовах із заступником голови МЗС РФ Михайлом Богдановим висловили протест щодо використання російськими військами в Україні іранських безпілотників.

 

Нагадаємо, ізраїльський прем’єр Лапід в розмові з очільником МЗС України Дмитром Кулебою запевнив у підтримці українського народу, але про засоби протиповітряної оборони, які потрібні для захисту від іранських дронів, не згадав. 

 

Тим часом лідер ізраїльської опозиції Беньямін Нетаньягу в коментарях американським телеканалам припустив, що може допомогти озброїти Україну проти росії, якщо його оберуть прем'єр-міністром. Зокрема, він сказав, що “розгляне це, коли прийде на посаду”.

 

Згадуючи про використання Росією безпілотників-смертників іранського виробництва проти України, Нетаньягу попередив, що вони також можуть нести загрозу Ізраїлю та країнам Заходу. 
 

Як повідомляла УМ, Їзраїль фінансував постачання озброєння Україні через країни Альянсу. Таким чином ЗСУ отримали доступ до засобів, які розробив Ізраїль, або в яких є ізраїльські компоненти.