Німеччина передала ЗСУ броньовики, ракети для ППО та захист від дронів

17:23, 09.11.2022
Німеччина передала ЗСУ броньовики, ракети для ППО та захист від дронів

Бронемашини Dingo, що передала Німеччина, незабаром будуть на передовій

Чергова партія військової техніки та амуніції з Німеччини уже доставлена до України. До пакету допомоги увійшли бронемашини, ракети для систем ППО та захист від дронів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті німецького уряду.

 

Новий пакет військової допомоги включає:

 

—30 транспортних автомобілів підвищеної прохідності Dingo;

—ракети для зенітно-ракетного комплексу Iris-Т;

—18 датчиків та «глушилок» для захисту від безпілотників;

—18 розвідувальних безпілотників;

—5 великовантажних напівпричепів M1070 Oshkosh;

—3 навантажувачі.

 

Dingo ATF – колісний, повністю захищений бронеавтомобіль Бундесверу та Збройних сил Люксембургу на шасі Unimog, що призначається для патрулювання та розвідки. Захист ATF Dingo витримуэ вибухи мін, саморобних вибухових пристроїв, попадання з стрілецької зброї, уламків артилерійських набоїв, гранат.

 

Усього було виготовлено 16 модифікацій моделі Dingo І, а з 2003 серійно виготовляється модель Dingo 2. 20 червня 2013 компанія Krauss-Maffei Wegmann передала Бундесверу 1000 машин Dingo.

 

Раніше працівники ДСНС Харківщини отримали дві сучасні пожежні автоцистерни від благодійної німецької організації IsraAid Germany: Leadership & Teilhabe Berlin.

 

Крім того, Німеччина надасть Україні дві установки залпового вогню MARS, чотири гаубиці і продовжить постачати системи ППО.

 

Як повідомляла УМ, два тижні тому Україна отримала від Німеччини партію нового постачання озброєння, пакети зимового одягу та обладнання для військових.